Tandrensning kat

TANDRENSNING KAT

Mange katte går med mundhuleproblemer uden at ejer er klar over det da det kan være svært at få lov til at kigge deres kat i munden. Mange opdager ikke kattens dårlige mundhygiejne da katte ikke har tendens til at slikke ejer i hovedet - som mange hunde gør.


Specielt nogle racekatte har virkelig dårlige tænder og ofte skal mange tænder fjernes pga sygdom og smerter. Hos mange katte findes desuden knækkede rovtænder, som ejer ikke har opdaget, hvilket er en smertefuld sag for katten.


Mange ejere siger "men den spiser helt normalt" - og ja katte kan være svære at vurdere med hensyn til smerte. Ved de fleste tandproblemer udvikler smerten sig langsomt og katten vil ofte forsøger at tilpasse sig.


Valg af foder kan også have indvirkning på kattens mundhygiejne.


Hvordan foregår en tandrensning?

Når katten kommer til tandrensning på klinkken, skal den være fastet - dvs. ikke fået mad 12 timer inden ankomst til klinikken.

Når I ankommer til klinikken vejes katten og helbredet undersøges. Herefter får den en beroligende sprøjte. Mens katten falder til ro finder jeg udstyr frem.

Jeg starter altid med en grundig mundhuleundersøgelse, hvor jeg får et overblik over hvilke mundhuleproblemer katten har.

Løse tænder trækkes ud og tænderne renses og poleres.


Når behandlingen er overstået kommer katten over i et opvågningsbur, hvor den stille og roligt kan vågne op. 

Jeg ringer når katten er ved at være frisk nok til at komme hjem. Der hjemme er det vigtigt at katten har ro resten af dagen.


Nogle gange krævers der medicinsk behandling efterfølgende. 

Nogle gange findes/mistænkes der mundhulesygdomme der kræver yderligere udredning på et dyrehospital (operation, røngten mm.) og katten må derfor henvises.

GET IN TOUCH

Ulriksdalsvej 3

4840 Nr. Alslev

Tlf.: 42 72 88 44

© Copyright. All Rights Reserved.

ÅBNINGSTIDER


Mandag - Onsdag: kl. 8-15

Torsdag: kl. 12-19

Fredag: kl. 8-14