Tandrensning kat

TANDRENSNING KAT

Mange katte går med mundhuleproblemer uden at ejer er klar over det da det kan være svært at få lov til at kigge deres kat i munden. Mange opdager ikke kattens dårlige mundhygiejne da katte ikke har tendens til at slikke ejer i hovedet - som mange hunde gør.


Specielt nogle racekatte har virkelig dårlige tænder og ofte skal mange tænder fjernes pga sygdom og smerter. Hos mange katte findes desuden knækkede rovtænder, som ejer ikke har opdaget, hvilket er en smertefuld sag for katten.


Valg af foder kan også have indvirkning på kattens mundhygiejne.


Når katten kommer til tandrensning på klinkken, skal den være fastende - dvs ikke fået mad siden aftensmaden dagen før. Når i ankommer til klinikken vejes katten og den får herefter en beroligende sprøjte. Mens katten falder til ro finder jeg udstyr frem.

Jeg starter altid med en grundig mundhuleundersøgelse, hvor jeg planlægger hvad der skal ske med denne kat. . Løse tænder trækkes ud og tænderne renses og poleres.


Når behandlingen er overstået kommer katten over i et opvågningsbur, hvor den stille og roligt kan vågne op. Jeg ringer når katten er ved at være frisk nok til at komme hjem. Hjemme er det vigtigt at katten har ro resten af dagen.


Nogle gange kræver behandlingen medicinsk behandling efterfølgende. 

Copyright © All Rights Reserved